Кращий рецепт шашлику: маринад для шашлику, як правильно маринувати, яке м’ясо і які спеції вибрати?

Що потрібно для смачного шашлику? Вибрати якісне м’ясо (частіше це свинина) і приготувати кращий маринад. У цій статті розглянемо всі стадії вибору м’яса і рецепти маринаду кращого шашлику. Очевидно, м’ясо грає першорядну роль. У той же час саме маринад і спеції надають страві неповторного смаку.

Кращий рецепт шашлику зі свинини: як приготувати маринад для шашлику?

Ні для кого не секрет, що в Україні будь-яка вилазка і свято асоціюються з шашликами. Для приготування шашлику ми найчастіше купуємо свинину. Шашлик актуальний в будь-який час року, адже його можна приготувати як на природі, так і в домашніх умовах.

Які питання найчастіше задають наші читачі:

  • як вибрати м’ясо для шашлику?
  • яку частину свинини вибрати для приготування шашлику?
  • яка частина свинини краще?
  • як приготувати кращий маринад для шашлику з свинини?
  • які спеції для шашлику зі свинини вибрати?
  • що зробити щоб шашлик був соковитим?
  • як правильно маринувати шашлик зі свинини?
  • які є маринади для шашлику?
  • чи можна приготувати простий маринад для шашлику?
  • чи існує класичний маринад для шашлику?

Нижче спробуємо відповісти на всі ці питання. Для приготування ідеального шашлику нам знадобитися найкраще м’ясо і кращий маринад.

Як вибрати свіже м’ясо?

Очевидно, свинина повинна бути свіжа і молода. Бажано, щоб м’ясо не заморожувалося і розморожувалося по кілька разів. Щоб купити якісне м’ясо для шашлику, дотримуєтеся наступних порад:

  1. Свинина повинна бути без рідини, крові або слизу.
  2. Шматок повинен бути рівним і пружним.
  3. Колір – яскраво-червоний.
  4. Відсутня липкість.
  5. М’ясний сік – прозорий.
  6. Природний м’ясний запах без “душка”.
  7. Щільність: при натисканні швидко вирівнюється.

Як вибрати м’ясо для шашлику: яка частина свинини підійде краще?

Як вибрати м'ясо для шашлику?

Шийка (ошийок) і грудинка

Ставлячи питання в м’ясному магазині, яку частину свинини вибрати, вам найчастіше порадять ошийок і грудинку.

Це пояснюється тим, що при житті свиня найменше навантажує ці частини. Це гарантує меншу щільність і жорсткість.

Крім цього, ошийок пронизаний тонкими шарами сала. Це надає соковитості.

Вирізка

Вирізка знаходиться вздовж хребта свині. Це так звана вирізка. На прилавках вона представлена ​​поздовжніми шматками. Жиру тут мало. Таким чином, це дієтичний варіант шашлику. Тим, хто мріяв про соковитому шашлику, краще відмовитися від такого варіанту.

Корейка

Корейку можна також використовувати для приготування. Особливість – всередині жиру немає, але він є зовні.

Окіст (задня нога)

Перевага окосту – це великий шматок м’яса. Для великої компанії можна вибрати рівний шматок без прожилок. Саме м’ясо жорсткіше, ніж ошийок. Під час приготування м’яса потрібно особливу увагу звернути на рецепт маринаду і час замочування.

Лопатка (передня нога)

М’якше, ніж окіст, але жорсткіше, ніж ошийок і вирізка.

Кращий рецепт шашлику зі свинини: як приготувати маринад для шашлику?

Які вибрати спеції для приготування шашлику?

При приготуванні маринаду для шашлику спеції грають важливу роль. Якщо ви хочете виділитися, і класичні варіант шашлику не для вас, тоді сіллю і перцем не варто обмежуватися. Представляємо список спецій, відсортоване за значимістю (спершу найважливіші спеції). Найсмачніший маринад для шашлику можливий тільки з якісними натуральними добавками.

Спеції для шашлику

  • чорний перець;
  • лавровий лист;
  • гірчиця;
  • червоний перець;
  • запашний перець (паприка);
  • мускатний горіх;
  • коріандр;
  • кмин;
  • чебрець;
  • сухий часник;
  • суха петрушка;
  • сухий кріп;
  • імбир;
  • куркума;
  • чебрець.

Кращий маринад для шашлику з свинини: рецепти

М’ясо і спеції вибрали. Тепер переходимо до маринаду для шашликів. Для зручності і однаковості, всі інгредієнти – на 1 кілограм м’яса. Звернемо увагу, що приправи підходять не тільки для свинини, а й для баранини, яловичини і курятини.

Який маринад для шашлику з свинини кращий?

Класичний маринад

Класичний рецепт приготування шашлику. Розмір шматків м’яса – середній або дрібний. Це простий маринад, де смак м’яса виходить на перший план. У каструлі або великій мисці чергуємо м’ясо і кільця цибулі. Ставимо під прес і поміщаємо на 4-8 годин в холодильник.

  • цибуля – 250-300 г.;
  • сіль – 1-2 чайні ложки;
  • лавровий лист – 4-5 штук;
  • гірчиця – 1 чайна ложка;
  • спеції – 2 столові ложки;

Маринад з оцтом

Тут можна всі інгредієнти перемішати. Розмір м’ясних шматків – середній або великий.

  • цибуля – 250 г.;
  • вода – 250 мл.;
  • столовий оцет 9% – 2-3 столові ложки;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • спеції – 1 столова ложка;

Цибулевий маринад

Покроковий рецепт приготування шашлику не сильно відрізняється від класичного. При цьому даний рецепт простий також. Звернемо увагу, що тут цибуля не надрізається кільцями, а подрібнюється в блендері до кашки або дрібно надрізається. Шматки свинини – середні.

  • цибуля – 500 г.;
  • сіль – 2 чайні ложки;
  • чорний перець – 1 чайна ложка.

Маринад з майонезом

Для приготування шашликового маринаду знадобиться жирний майонез. Шматки м’яса – середні або маленькі. Особливості цього рецепта – шашлики замаринується за 2-3 години.

  • майонез – 150 грам;
  • цибуля – 200 грам;
  • спеції – 2 чайні ложки.

Маринад з лимонним соком

В цьому маринаді для приготування шашлику лимонний сік використовується замість оцту.

  • сік 1-го лимона;
  • цибуля – 250 грам;
  • оливкова олія – ​​3-4 столові ложки;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • спеції – 2 чайні ложки.

Маринад з ківі

Екзотичний рецепт маринаду для шашлику з використанням ківі. Потрібно почистити фрукт, натерти або дрібно нарізати. Час маринування мінімальне – 1-2 години.

  • ківі – 2 штуки;
  • цибуля – 300 грам;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • спеції – 1 чайна ложка;
  • свіжа петрушка і кріп – за смаком;

Маринад з соєвого соусу

Як ми бачимо, соєвий соус використовується не тільки для суші, а й для приготування шашликового маринаду. Тут цибулю і чесно подрібнюється в блендері і змішується з рідиною з соєвого соусу і томатного соку.

  • соєвий соус – 1/2 склянки;
  • томатний сік – 1/2 склянки;
  • цибуля – 200 грам;
  • часник – 1 зубок;
  • крохмаль – 1 чайна ложка;
  • пісне масло – 2 столові ложки;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • спеції – 1 чайна ложка.
Який маринад для шашлику з свинини кращий?

Маринад з мінеральної газованої води

Рецепт з газованою водою не відрізняється особливою оригінальністю. Але коли на вилазці під рукою мінімум інгредієнтів, варто спробувати.

  • вода мінеральна газована – 0,5 л.;
  • цибуля – 250 грам;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • спеції – 1 чайна ложка;

Маринад з томатним соком

Якщо томатного соку під рукою не виявилося, його можна замінити свіжими помідорами, подрібненими в блендері разом з цибулею.

  • томатний сік – 0,5 л.;
  • цибуля – 300 грам;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • спеції – 2 чайні ложки.

Маринад на кефірі

Ймовірно, ви чули і про маринаді для шашликів з кефіру. Рецепт дуже простий. Кефірний маринад варто спробувати!

  • пакет кефіру – 0,5 л.;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • спеції – 2 чайні ложки;

М’ятний маринад для шашлику

Якщо ви відпочиваєте на природі, свіжу м’яту можна зібрати прямо в поле. Мято крейда подрібнюється і додається в маринад.

  • цибуля – 300 грам;
  • пучок м’яти;
  • сіль – 2 чайні ложки;

Повний маринад

Маринад для приготування шашлику можна зробити з пива. У будь-якій компанії знайдеться мінімум пляшечка.

Це рецепт особливо припаде до смаку любителям пива, адже м’ясо придбає легкий запах солоду. Краще взяти живе пиво. Тільки майте на увазі, що неякісний напій зіпсує смак шашлику.

  • пиво – 0,5 л.;
  • цибуля – 250 грам;
  • часник – 1 зубок;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • спеції – 1 чайна ложка.

Маринад з вина

Для приготування маринаду з вина підійде червоне або біле сухе вино. Від пивного рецепта це відрізняється лиш тим, що міняємо спиртний напій.

  • вино – 0,5 л.;
  • цибуля – 250 грам;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • спеції – 1 чайна ложка.

Звернемо увагу, що у всіх смаки різні. Кращий рецепт шашлику і кращий маринад для шашлику – суб’єктивна думка. Варто спробувати кілька рецептів і вибрати для себе оптимальний – рецепт ідеального шашлику кожен вибере свій. Не потрібно забувати, що на смак впливає якість м’яса, ступінь прожарювання, якість спецій … І навіть настрій. У хорошій компанії на природі у всіх хороший апетит і шашлик піде на “ура”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *