До класичних інгредієнтів додається м’ясо, варені яйця і помідори черрі. А справжня родзинка салату – це заправка на основі авокадо і пармезану.

Час приготування
- Загальний: 30 хв.
- Активний: 30 хв.
Інгредієнти для салату
- Багет або хліб: 3-5 ломтиків;
- Сіль: за смаком;
- Перець чорний молотий: за смаком;
- Оливкова олія: за смаком;
- Філе курячої грудки: 1 штука;
- Яйця: 2 штуки;
- Сушений мелений часник: за смаком;
- Авокадо: ½ штуки;
- Черрі: 100 г.;
- Листовий салат: 1 великий качан;
- Пармезан: 50-70 г.
Інгредієнти для соусу
- Авокадо: ½ штуки;
- Пармезан: 25 г.;
- Часник: 2 зубчики;
- Свіжовичавлений лимонний сік: ½ ч. ложки;
- Червоний винний оцет: 1 ст. ложка;
- Вустерський соус: ½ ч. ложки;
- Оливкова олія: 80 мл.;
- Сіль: ¼ ч. ложки;
- Перець чорний молотий: ½ ч. ложки.
Приготування салату
- Хліб наріжте невеликими шматочками і викладіть на застелений пергаментом деко. Злегка посоліть, поперчіть, збризніть оливковим маслом і поставте в розігріту до 180 ° С духовку на 10 хвилин.
- Грудку розрізати вздовж навпіл, посипте сіллю, перцем і часником з обох сторін. Обсмажуйте приблизно по 3-5 хвилин з кожного боку в сковороді з маслом. Остудіть і розріжте на шматочки.
- Яйця відварити круто або в мішечок за 5-10 хвилин. Злегка остудіть, очистіть і розріжте на половинки.
- Авокадо наріжте невеликими або середніми шматочками, черрі – половинками. Салат крупно нарубати.
- Для заправки подрібніть в блендері другу половину авокадо, тертий пармезан, часник, лимонний сік, винний оцет, Вустерський соус, оливкова олія, сіль і перець.
- Змішайте зелень з половиною заправки. Додайте курку, черрі, авокадо, сухарики і яйця. Полийте заправкою, посипте тертим пармезаном і відразу ж подавайте до столу.

Кухар, технолог, мандрівник. Люблю готувати, читати цікаві статті про кулінарію та правильне харчування, вивчати все нове та ділитися найцікавішим з іншими. Рада бачити Вас на сторінках сайту YouLove.