Категорія «Кулінарія»

Як правильно зварити уху в домашніх умовах?

Як правильно зварити уху в домашніх умовах?

Не можна сказати, що уха є такою ж поширеною основною стравою, як борщ або суп. Насамперед вона пов’язана з багаттям, ставком, риболовлею, казанком. Тим не менш, смачну уху можна приготувати в домашніх умовах. Тільки в неї не буде запаху серпанку. Уху не обов’язково зварити з цільної риби. Для рибного супу цілком достатньо голови, бічних та …

Як варити гречку на воді у каструлі?

Як приготувати гречку?

Мабуть, важко знайти крупу більш корисну, ніж гречка. Зміцнення стінок судин, поліпшення роботи органів травлення, насичення організму залізом, антиоксидантну дію – ось далеко не повний перелік причин, за якими гречка неодмінно має бути присутня в раціоні кожної людини. Покрокова інструкція по приготуванню гречки Отже, ви купили пакет цієї корисної крупи і вирішили приготувати кашу. Давайте …

Кава: його шкода і користь для здоров’я

Кава: його шкода і користь для здоров'я

Про користь і шкоду кави сперечаються роками, проте популярність напій не втрачає, і з’являються все нові варіації і сорти. Кава може як підбадьорити, так і нашкодити здоров’ю У світовій торгівлі за обсягом операцій купівлі-продажу кави поступається тільки нафти, займаючи друге місце. Одне дерево приносить не більше п’яти кілограмів плодів, з яких одержують один кілограм зерен. …

Булгур: користь і шкода для організму

Булгур: користь і шкода для організму

Булгур – крупа з провареної і висушеної пшениці. Володіє золотистим кольором і горіховим смаком. Історія булгура Історична батьківщина булгура – Близький Схід. У Туреччині, Індії та країнах Балканського регіону пшеницю обробляли окропом, висушували її на сонці, а після просівали на вітрі через сито. Залежно від розміру сита отримували великий, середній і дрібний булгур. Наприклад, з …

Салат цезар з куркою, яйцями і авокадо

Салат цезар з куркою, яйцями і авокадо

До класичних інгредієнтів додається м’ясо, варені яйця і помідори черрі. А справжня родзинка салату – це заправка на основі авокадо і пармезану. Час приготування Загальний: 30 хв. Активний: 30 хв. Інгредієнти для салату Багет або хліб: 3-5 ломтиків; Сіль: за смаком; Перець чорний молотий: за смаком; Оливкова олія: за смаком; Філе курячої грудки: 1 штука; …

Як варити рис: основні правила і секрети

Як правильно варити рис?

Рис хороший в будь-якому вигляді: і у вигляді плову, і різотто, і каші, і в салаті, і в голубці … Але для дуже багатьох господинь ця чудова крупа стає «персоною нон грата» через складнощі приготування. Хочеться зварити розсипчасту і корисну кашу, але в кращому випадку виходить клейка неоднорідна маса сумнівної якості. Нерідко виникає ситуація, коли …

Як правильно варити курячі яйця?

Як правильно варити курячі яйця?

Розповідаємо, як приготувати яйця круто, некруто і в мішечок. Все залежить від того, які яйця ви хочете отримати в результаті: круто, некруто або в мішечок. Як підготувати яйця? За годину до варіння дістаньте яйця з холодильника, щоб вони зігрілися до кімнатної температури. А перед варінням помийте їх під проточною водою. Як варити яйця круто? Такі …

Салат з крабовими паличками, помідорами, часником та майонезом

Салат з крабовими паличками, помідорами, часником та майонезом

Рецепт цікавого салату швидкого приготування. До складу входить лише два основних компоненти – помідори та крабові палички, вони нарізаються шматочками однакового розміру. Для пікантності та аромату до салату додається часник. Рецепт знадобиться, коли потрібно швидко приготувати смачний салат. Його можна подавати як на святковий стіл, так і до повсякденної трапези. Майонез при готуванні салату, за …

Кращий рецепт шашлику: маринад для шашлику, як правильно маринувати, яке м’ясо і які спеції вибрати?

Кращий рецепт шашлику зі свинини: як приготувати маринад для шашлику?

Що потрібно для смачного шашлику? Вибрати якісне м’ясо (частіше це свинина) і приготувати кращий маринад. У цій статті розглянемо всі стадії вибору м’яса і рецепти маринаду кращого шашлику. Очевидно, м’ясо грає першорядну роль. У той же час саме маринад і спеції надають страві неповторного смаку. Ні для кого не секрет, що в Україні будь-яка вилазка …